Datasite

Over deze software

Provider overzicht

Datasite door Merrill Corporation is een premium SaaS platform dat een Virtual Data Room (VDR) aanbiedt die goed past bij marketing & voorbereidingen van overnames, due diligence, and buy-side offering. Met oplossingen die worden gekozen door klanten uit meer dan 170 landen, heeft Datasite het afgelopen decennium de M&A VDR-markt geleid.

Naast financiën, gezondheidszorg, media en telecom is Datasite ook actief in de industriële sector, waaronder transport, productie en ruimtevaart.

Gespecialiseerd in

Het platform biedt essentiële functies zoals watermerken, bewerkingsgeschiedenis, toegangscontrole, enz. Maar wat Merrill Datasite echt onderscheidt van andere datarooms die op de markt beschikbaar zijn, zijn de beveiligingsmaatregelen.

Beveiliging

De beveiliging van Datasite wordt vaak ‘ijzersterk’ genoemd. Het platform maakt gebruik van twee-factor-authenticatie, AES 256-bit encryptie, mobiele biometrie (vingerprint, gezichtsherkenning, enz), is ISO 27001 en EU-VS Privacy Shield-gecertificeerd, voldoet aan de AVG en heeft SSAE 16 SOC 2 Type II attest. De strengste beveiligingsmaatregelen garanderen de veiligheid van uw transacties en gevoelige gegevensopslag, ongeacht de grootte van uw deal.

Opslagruimte

Het platform wordt gehost op 1000 servers verspreid over Europa en Noord-Amerika en maakt gebruik van Microsoft Azure Storage, waardoor de opslagmogelijkheden bij Datasite onbeperkt zijn. Datasite behandelt alle wachtwoorden met cryptografische hash-algoritmen en verwijdert alle projectbestanden 30 dagen nadat het project is voltooid, wat extra beveiliging biedt voor eventuele vertrouwelijke gegevens.

Klantenservice

Naast superieure beveiliging en onbeperkte opslagcapaciteit biedt Datasite de beste 24-uurs klantenservice, beschikbaar in 18 talen en in vier regio’s (Noord-Amerika, EMEA, Azië-Pacific en Latijns-Amerika) via een verscheidenheid van kanalen: telefoon, e-mail, chat en zelfs ter plaatse. Daarnaast heeft het bedrijf een speciaal online ondersteuningsportaal gecreëerd met informatie over de veelgestelde vragen, video demo’s over het gebruik van bepaalde tools en live trainingsregistratie. Elke Datasite-klant krijgt ook een persoonlijke projectmanager toegewezen die altijd klaar staat om te helpen bij eventuele problemen.

Eenvoudig gebruik

Een VDR van Merrill Datasite kan met slechts een paar klikken worden opgezet. Enkele van de kenmerken zijn:

● E-mailbestanden rechtstreeks naar uw project met een speciaal e-mailadres

● Slepen en neerzetten van bestanden tot 50Gb

● Beheer welke gebruikers toegang hebben tot een project, map of een deel van een document

● Bewerk automatisch teksten en afbeeldingen met een AI-tool

● Track en analyseer uw gegevens via het smart dashboard

● Zoeken in verschillende documenttypen (zelfs in PDF’s) met optische tekenherkenning

● Neem 24/7 contact op met de klantenservice voor professionele hulp

● Gebruik de mobiele Datasite-app

Datasite mobiele integratie

Datasite wordt handig geleverd met een mobiele app die beschikbaar is voor iOS en Android. De app is gebruiksvriendelijk en stelt u in staat om onderweg documenten te openen, te ordenen of te bewerken. Het kan ook worden gesynchroniseerd met enkele apparaten, bijvoorbeeld uw iPhone en iPad. 

Met de app kunt u altijd eventuele wijzigingen in uw gegevens volgen via analyses die zijn aangepast voor een mobiel scherm. Eerlijk gezegd werkt de app niet zo soepel als je zou verwachten van zo’n high-end bedrijf. Volgers gebruikersrecensies blijft het systeem crashen en laten de algemene functionaliteiten ruimte over voor verbetering.

Gemiddelde ratings
  • Totaalscore
  • Gebruiksgemak
  • Servicedienst
Bijzonderheden
Gratis proefversie
Geen gegevens
Voorbereiding voor gebruik
Online
Ondersteuning
Werkuren
24/7
Tabel van functies
Documentbeveiliging
128-bits SSL-codering
256-bits SSL-codering
Reservekopie van gegevens
Document vervalt
Dynamische watermerken
ISO 27001 gecertificeerd
SSAE 16 gecertificeerd
Virusscanning
Bescherming van toegang
Permissiegroepen
Stel gebruikersrechten in
Authenticaties met twee factoren
Gebruikersinterface
Branded Website
Bulk uploads
Sleep bestanden en zet ze neer
Zoek volledige text
Vraag en antwoord sectie
Scroll-Through Viewer
Toegankelijkheid
iPad-applicatie
Mobiele apparaatinterface
Ondersteuning voor meerdere talen
Audit/Rapport
Auditlogboeken
Automatische auditrapporten
Documentversiebeheer
Product Recensies
2018.08.22 15:58
Ons bedrijf maakt gebruik van de software van Merrill Corporatie reeds meer dan een jaar. We zijn redelijk tevreden met de basisfuncties en het beveiligingsniveau die de dataroom biedt. De virtuele dataroom werkt precies zoals de leverancier van de dienst beloofde.
2018.08.14 12:58
Onze ervaring met het gebruik van de dataroom van deze leverancier is echt succesvol gebleken. Een van de voordelen ervan is de functie van optische tekenherkenning, waarmee u naar informatie kunt zoeken zelfs in PDF-documenten. Voor mij was het een van de meest nuttige functies. Ondanks dit en de aanwezigheid van veel andere handige functies moest ik de leverancier veranderen vanwege de hoge prijs van de Merrill-diensten. Ik vond een andere aanbieder van de virtuele dataroom met een betere prijs-kwaliteitverhouding.
2018.08.05 05:34
Merrill DataSite is een echt slimme oplossing die aan de meeste vereisten van ons bedrijf voldoet. We gebruiken de gegevensopslag voor het bewaren van documenten en voor de uitvoering van due diligence. De geleverde diensten worden eenvoudig geconfigureerd en we hoeven geen servers of software te kopen, hoewel de prijs van de diensten zeer hoog is.
2018.06.26 12:58
We vinden het leuk om met de DataSite-dataroom te werken. De voordelen ervan zijn beveiligingsfuncties, een eenvoudige interface en vriendelijke specialisten die training en ondersteuning 24/7 bieden. We gebruikten de Merrill DataSite-dataroom voor de initiële plaatsing van onze aandelen, en met behulp ervan was het erg handig om documenten aan potentiële investeerders te presenteren.
Referentie toevoegen