Intralinks

Over deze software

Provider overzicht

Intralinks begon haar reis als applicatie serviceprovider in 1996. Zes jaar later lanceerden ze de eerste M&A virtuele dataroom, en sinds die tijd zijn ze een leider gebleven in de FinTech industrie. 

Vandaag de dag behoort Intralinks tot de meest vooraanstaande bedrijfsoplossingen. Ze bieden een uitgebreid pakket beveiligingsfuncties, van twee-factor authenticatie en flexibele gebruikerscontrole tot betrouwbare bescherming van grote hoeveelheden gevoelige data dat voor een overname wordt verzonden. Eén van de opvallende nadelen is het gebrek aan aanpasbaarheid, maar dat is maar een klein nadeel ten opzichte van de enorme veelzijdigheid en het gebruiksgemak. 

Waar is Intralinks het beste in?

Intralinks heeft zichzelf bewezen als betrouwbare optie voor veel verschillende bedrijven. Het bedrijf beweert dat 99% van de Fortune 1000 bedrijven hun oplossing vertrouwt voor hun gegevensbehoeften. Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van het platform. 

Veiligheid op het hoogste niveau

Datarooms maken gebruik van IRM-technologie, waarmee documenten zowel online als offline kunnen worden gewijzigd en opgeslagen. Dit systeem maakt het ook mogelijk om toegangsinstellingen per afzonderlijk bestand te wijzigen.

Intralink gebruikt ISO 27001-certificaten om maximale veiligheid te verzekeren. Deze VDR bied je de mogelijkheid om bestanden te bekijken als een andere gebruiker, wat bijdraagt aan de veiligheid en garandeert dat iedereen een optimale ervaring heeft bij het gebruik van de ruimte. 

Veelzijdig en gebruiksvriendelijk

Het mooie van de datarooms van Intralink is dat de meeste mensen het platform bijna direct al begrijpen. Het is simpel in gebruik, maar toch zijn er ook meer dan genoeg handige functies als:

 • Afscherming van inhoud – het is enorm belangrijk dat het afschermen van inhoud makkelijk is, mocht er gevoelige informatie in documenten staan. 
 • Cross-platform ondersteuning – je kan het system zowel op pc, laptop, telefoon en tablet gebruiken. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld onderweg bent. 
 • M&A-workflow – met deze functies is het makkelijker om een fusie & overname proces te beheren. Je kan tijd besparen en risico’s verlagen met simpele functies als documentgoedkeuring en geplande publicatie. 
 • Bestanden uploaden en downloaden is makkelijk – bulkdownloads en uploadmethoden met slepen en neerzetten vereenvoudigen deze acties.

24/7 klantenservice

De virtuele datarooms van Intralinks worden ieder jaar voor ruim 8000 overnames & fusies gebruikt. Ontwikkelaars zijn voor iedere stap in het proces beschikbaar en helpen met het opzetten van je dataroom binnen een paar uur. Als er iets fout gaat dan kan je rekenen op de 24/7 klantenservice rekenen. De werknemers van de klantenservice weten waar ze over praten en zijn beschikbaar in meerdere talen.  

Intralinks oplossingen

 • Herstructurering en faillissement – als het mogelijk is een rendabel bedrijf te herstructureren, kan deze oplossing helpen. Daarnaast kan het ook helpen bij het proces van liquidatie van activa. 
 • Bestuursrapportages – dankzij de gedetailleerde informatie kunnen de leidinggevenden goede en geïnformeerde beslissingen maken voor het bedrijf. Bovendien zorgt deze oplossingen ervoor dat de gegevens beschermd blijven. 
 • Bedrijfsontwikkeling en licenties – deze oplossing kan helpen om de termijnen voor transacties te verkorten. Het vermindert ook de kosten van due diligence en helpt bij het versnellen van toekomstige overnames. 
 • Energie – zelfs de meest ingewikkelde overnames worden met deze aanpak een fluitje van een cent. Met deze oplossing verbeter je namelijk niet alleen de veiligheid, maar kan je ook een groot deel van de processen automatiseren. 

Beursintroducties – Het platform kan ook goed gebruikt worden bij beursintroducties. Op deze manier verzeker je dat gegevens veilig en efficiënt worden behandeld. 

Gemiddelde ratings
 • Totaalscore
 • Gebruiksgemak
 • Servicedienst
Bijzonderheden
Gratis proefversie
Geen gegevens
Voorbereiding voor gebruik
Mobiele versie
Webversie
Training
Online modus
Persoonlijke benadering
Ondersteuning
Online modus
Persoonlijke benadering
Tabel van functies
Documentbeveiliging
256-bits SSL-codering
Reservekopie van gegevens
Document vervalt
Dynamische watermerken
ISO 27001 gecertificeerd
SOC 2 gecertificeerd
SSAE 16 gecertificeerd
Virusscanning
Bescherming van toegang
Mobile Device Management
Meerdere factoren / Meerkanaals verificatie
Permissiegroepen
Gebruikersrechten
Authenticaties met twee factoren
Gebruikersinterface
Branded Website
Bulk uploads
Sleep bestanden en zet ze neer
Zoek volledige text
In documentkoppeling
Microsoft Office-integratie
Vraag en antwoord sectie
Scroll-Through Viewer
Windows Explorer-integratie
Toegankelijkheid
iPad-applicatie
Mobiele apparaatinterface
Ondersteuning voor meerdere talen
Audit/Rapport
Auditlogboeken
Documentversiebeheer
Referentie toevoegen